Main menu

BAŞLIK: Kalite yönetim sistemlerini kurmaya nereden ve nasıl başlamalı

Kalite yönetim sistemlerini kurmaya nereden ve nasıl başlamalı #21

• immortal
  • immortal Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Forumcu
  • Gönderiler: 173
  • Başarı: 0
a) Danışmanlık alarak; Piyasada kalite sistemi kurma konusunda gerek firma, gerekse bireysel olarak danışmanlık yapan kişiler var (bu yazının sahibinin de yaptığı işlerden bir tanesi budur). Bunlardan hizmet alınabilir. Bu tizmet eğitim, sistem kurma, kurulan sistemi ve uygulamaları denetleme şeklinde tüm boyutları içerebilir.

Anlaşma yapılan danışmandan kısa süreli konu bazlı, ya da belge alınıncaya kadar danışmanlık talep edilebilir. Başta danışmandan ne istenildiğinin net olarak tanımlanması yararlı olacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki danışman sadece yol gösterici olacaktır ve esas işi siz yapacaksınız. Eğer işi yapmada isteksiz olursanız danışmanın çabaları fayda etmeyecektir. Günümüzde böyle sonuç alınamayan onlarca başarısız örnek bulunmaktadır.

b) Eğitimlere katılarak; Yine piyasada ISO 9001 serisi eğitimleri veren onlarca firma ve kişi vardır. Burada iki yöntem uygulayabilirsiniz.
1) Bir ya da birden fazla kişiyi eğitime gönderip, daha sonra bu kişilerin aldığı eğitimleri firmada iç eğitime dönüştürmek
2) Eğitimci firmayı - kişiyi firmanıza çağırıp firmada ilgili tüm fonksiyonların katılacağı geniş çaplı eğitim almak.
Deneyimler gösteriyor ki, ikinci yöntem daha sağlıklı olmaktadır. Özellikle ilk kez sistem kurma aşamasında tüm bölümlerin katıldığı bir dış eğitim (dışarıdan eğitimciyle, firma içinde veya dışında) sahiplenme ve isteklendirme açısından daha etkili olmakta, ayrıca katılımcıların birinci ağızdan eğitim almalarının daha yararlı olduğu gözlenmektedir.

Ancak siz kaynaklarınız doğrultusunda her iki seçenekten birisini seçebilirsiniz.

c) Kitap, dergi, internet gibi kaynaklardan okuyarak öğrenme; Bu da bir yöntem. Belirli bir yere kadar etkili olabilen, ancak tek başına yeterli olamayan bir yöntem. Bu yöntem, temel kavramlar biliniyor ve belli bir altyapı var ise etkili sonuç doğuruyor yoksa sistem kopyala yapıştırdan başka birşey olmuyor. Özellikle internet öğrenmek için düşük maliyetli ve hızlı bir kaynak. Burada Standartmerkezi gibi hem içeriği hemde temel kavramlara dair anlatımları zengin bireysel siteler (sayıları az da olsa) bulunmaktadır.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Kalite yönetim sistemlerini kurmaya nereden ve nasıl başlamalı #22

• immortal
  • immortal Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Forumcu
  • Gönderiler: 173
  • Başarı: 0
Ama aslında kalite güvence.net sitesindeki dokumanlar ve eğitim videoları size kalite yönetim sistemlerini kurmaya yeter de artar. Eğer takıldığınız konu olursa lütfen forumdan bize iletiniz.
Son Düzenleme: yazan immortal.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.176 saniye
// EOF